Fysiotherapie

fysio kondak fysiotherapie assenAlgemeen

De algemene fysiotherapeut is gespecialiseerd in bewegen. Tijdens de therapie worden patiënten behandeld die in het dagelijks leven belemmerd worden bij het bewegen en/of niet meer durven te bewegen vanwege de klachten.
Met behulp van de algemene fysiotherapie wordt gewerkt aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven.

Hij/zij ondersteunt u met de therapie om opnieuw leren te bewegen, bijvoorbeeld na een ziekte, sportblessure, operatie, aangeboren afwijking of ouderdom. Hij/zij  behandelt stijfheid en pijnklachten van spieren, pezen of gewrichten bij bijvoorbeeld rugklachten, nekpijn, reuma, beroerte, Parkinson, MS, etalage benen, COPD, diabetes etc.

Geriatrie Fysiotherapie

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen daardoor belemmeringen of klachten ervaren waardoor het dagelijkse functioneren steeds minder optimaal wordt. De complexe gezondheidsproblematiek die vaak optreedt op hogere leeftijd eist van de fysiotherapeut speciaal inzicht en attentie tijdens de behandeling.

Dit is de geriatriefysiotherapeut.

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met meervoudige gezondheidsproblemen. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom.

Deze fysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en het omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Die informeert hij/zij dan bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.